Wat te doen tegen wespen?

Wespen zijn vervelende, kleine insecten die jouw barbecue flink kunnen verpesten. Het zijn prachtige dieren, maar ze kunnen je tot groot last zijn in je eigen achtertuin. Als de wespen zich eenmaal in de buurt hebben gevestigd, is het gedaan met alle pret. De wespen komen op al het zoete eten en drinken af. Ze zitten daardoor dichtbij jou. Als je de wespen boos maakt, zullen ze je steken. Een wespensteek doet zeer. Vooral als je allergisch bent voor een wespensteek is het oppassen geblazen. Het is dus enorm vervelend om wespen in de achtertuin te hebben, maar wat kan je er tegen doen?

Tip 1: Wespennest verwijderen

De beste tip tegen wespen is om het wespennest te laten verwijderen. Problemen moet je aanpakken bij de kern, dus laat het wespennest niet zitten. Wil je het wespennest verwijderen in Kampen? Ga dan nooit zelf aan de slag. De wespen zullen boos worden en zullen je proberen te steken. Een aantal steken zijn niet erg, maar als je veel wespensteken hebt, heb je de kans om in shock te raken. Ga dus nooit zelf proberen om het nest weg te halen, maar laat het vakkundig weghalen door Ongediertebestrijding Steenhuis

Tip 2: Bel de gemeente

Is het wespennest niet op je eigen terrein te vinden, maar zit het nest op een gemeentegrond? Dan is het een slim idee om de gemeente te bellen. Hierdoor weet de gemeente van het probleem af en zullen er een vakkundig persoon naartoe sturen. 

Tip 3: Verjagen

Is het weghalen van het nest geen optie of moet je nog een tijd overbruggen voordat het nest weg is? Dan is het een slim idee om de wespen te verjagen. Dit kun je op meerdere manieren doen. Een van de beste manieren om de wespen uit je tuin te houden is om kruidnagel en citroen in je tuin te leggen. Wespen houden niet van deze geur en zullen dus bij de geur uit de buurt blijven.