Blaasontsteking hond bestrijden?

Merk jij dat jouw hond vaak plast de laatste tijd? Plast je hond in kleine beetjes en zie je dat je trouwe makker ineens thuis plast? Dan kan het zijn dat hij of zij een blaasontsteking heeft. Net als wij mensen is blaasontsteking ook een vaak voorkomend probleem bij honden. Een blaasontsteking is zoals je waarschijnlijk al hebt meegemaakt erg vervelend. Het kan je dagelijks leven nadelig beïnvloeden. Ook kan het zorgen voor flinke pijn bij het plassen. Ook honden kunnen dezelfde problemen ervaren als wij. Merk jij dat jouw hond last heeft van een blaasontsteking? Dan is het belangrijk dat je hier op tijd bij aanwezig bent. Laat het zeker niet zitten totdat het zelf overgaat. Dit kan voor ergere gevolgen zorgen. Een blaasontsteking hond bestrijden kan op een goede en makkelijke manier gedaan worden. 

Een blaasontsteking

Een blaasontsteking hond komt in meerdere gevallen voor doordat er bacteriën via de plasbuis binnen in de blaas komen. Hierdoor kan het slijmvlies gaan ontsteken waardoor er verschillende kwaaltjes kunnen ontstaan. Een blaasontsteking hond kan vaker voor komen bij het vrouwelijke geslacht. Dit komt natuurlijk doordat de opening een stukje wijder en groter. Hierdoor kan de bacterie snel naar binnen glippen. Bij het mannelijke geslacht is door oorzaak vaak door urine-incontinentie. Hierdoor kan de sluitkringspier minder goed sluiten waardoor bacteriën gemakkelijk naar binnen kunnen. Een verdere oorzaak kan ook komen door een slechte weerstand of blaasstenen. Bij blaasstenen is het belangrijk om te weten dat je hier per direct mee naar de dierenarts moet. Dit kan namelijk voor fatale gevolgen zorgen. En dit is natuurlijk het laatste waar we aan willen denken! Zo zijn er verschillende oorzaken van een blaasontsteking. Bij alle oorzaken is het belangrijk om een dierenarts in te schakelen. Zij kunnen een antibiotica voorschrijven voor jouw trouwe vriend. Na een tijdje zal je hond weer de oude zijn! Er zijn ook natuurlijke producten die goed kunnen helpen bij het bestrijden van een blaasontsteking.

Verschillende symptomen

Het is handig om de verschillende symptomen van een blaasontsteking hond te kunnen herkennen. Hiermee weet je zeker of jouw hond een blaasontsteking kan hebben opgelopen. Een van de symptomen kan moeilijk plassen zijn. Dit kan ook pijnlijk plassen zijn. Verder kan veel kleine plasjes een symptoom zijn. Als jouw hond vaak in kleine delen moet plassen, dan kan dit een veelvoorkomende symptoom zijn. Ook kan er bloed bij het plassen voor komen. De urine kan ook anders gaan ruiken dan normaal. Verder zijn er symptomen die wat minder vaak voorkomen. Hierbij kan je denken aan koorts. Ook slecht eten en vermageren kan dan voorkomen. Verder kan afscheiding ook ontstaan tijdens het plassen. Merk jij dat je hond last heeft van deze symptomen? Dan kan het een blaasontsteking zijn.