Maak kennis met de Drentsche patrijshond!

Drentsche patrijshond

Wie de Drentsche patrijshond nog niet kent heeft zeer zeker wat gemist! Van oorsprong uit Nederland en veruit een van de meest trouwe honden die er bestaan. Niet alleen is dit ras afkomst van de Spanieltype. Ook werden deze honden vroeger al geschilderd. In de 17e eeuw stond dit ras al bekend en werd toen ook wel de Spanjoelen genoemd. In Nederland werd het de Patrijshond genoemd en met name in het oosten werden deze honden raszuiver bewaard en dus niet vermengd met andere rassen.

Drentsche patrijshond

Heeft een Drentsche patrijshond opvoeding nodig?

Natuurlijk weten wij als geen ander dat iedere hond een consequente opvoeding nodig heeft. Je wilt immers een trouwe viervoeter in huis hebben wat logisch is. Maar een Drentsche patrijshond heeft echt een sterke en rechtvaardige opvoeding nodig. Doe je dit niet, dan zal dit ras zijn of haar eigen weg gaan lopen wat niet de bedoeling is. Zo zijn er diverse scholen waar je terecht kan om specifiek dit ras op te voeden. De nodige kennis van dit ras is dus wel van belang om het opvoeden goed te laten verlopen.

Een Patrijshond is niet extreem groot en kan dus in vrijwel iedere woning verblijven. Wel heeft de vacht van dit ras aandacht nodig. Geregeld kammen en goed verzorgen hoort er zeer zeker bij.

Dat dit ras gehoorzaam en intelligent is bewijst het dier zelf graag. Door leuke spelletjes te spelen met de hond zal je niet alleen het dier verzorgen, maar ook indirect trainen. Een Patrijshond houdt van veel aandacht en beweging. Daarnaast hebben ze een groot uithoudingsvermogen wat dus inhoudt dat er veel gewandeld gaat worden als je een Drentsche Patrijshond zult nemen.