Je hond een aangenaam plekje geven? Met een donutmand lukt dat!

Manden

Wanneer je besluit een hond in huis te nemen en de dag waarop dit allemaal gaat gebeuren komt dichtbij, dan valt het niet te onderschatten wat je allemaal moet doen en regelen. Zo moet je interieur een beetje voorbereid zijn op de komst van je nieuwe huisdier, dienen er wellicht verzekeringen te worden afgesloten en moeten er ongetwijfeld wat spullen worden gekocht. Bij het kopen van spullen mag een hondenmand eigenlijk echt niet ontbreken. Voor een hond is zijn mand namelijk bij uitstek het plekje waar hij zich altijd even kan terugtrekken voor rust. Deze mand dient niet zelden bovendien als bed. En net zoals voor mensen geldt: op een bed bezuinig je niet al te ernstig. Oftewel, als je een goede gemoedstoestand bij je hond op prijs stelt, is het aanbevelenswaardig een hondenmand van hoge kwaliteit te nemen, zoals bijvoorbeeld een donut hondenmand.

Wat zijn de sterke punten van donutmanden?

Donutmanden zijn doorgaans erg warm en comfortabel, want ze hebben zachte stoffering over het gehele oppervlak. Vaak bevindt het ligoppervlak zich een stukje van de grond en ook dit draagt bij aan een warm gevoel bij je hond. De buitenranden van de mand zijn wat hoger dan het binnenste deel. Daardoor bekruipt je hond nog meer het gevoel van geborgenheid.

Manden

Waar in huis plaats je bij voorkeur de mand?

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de plek waar je je donut hondenmand – of welke mand dan ook – neerzet. Over het algemeen geldt dat je je mand op een vrij rustige plek neer moet zetten, maar ook weer niet te ver van waar het leven in huis zich afspeelt. Zet je mand onder geen beding in het midden van een kamer. In een hoek of tegen een muur is veel beter. Let er ook op dat het niet tocht op de plek waar de mand staat.