Hamsterkooi accessoires

Hamsterkooi accessoires

Hamsterkooi accessoires

Iedereen die knaagdieren heeft weet dat het belangrijk is dat jouw knaagdiertje niks tekort komt. Ditzelfde geldt ook voor gerbils en hamsters. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw knaagdier voldoende afwisseling heeft in de kooi. In dit blog gaan we dieper in op de leukste accessoires die je kan kopen voor jouw knaagdier en hoe je ervoor zorgt dat hij of zij genoeg afwisseling krijgt in de kooi.

Plastic en natuurlijke accessoires

In het geval van een hamster heb je ontzettend veel keus uit de leukste spulletjes. Je kunt een onderscheid maken tussen plastic accessoires en natuurlijke accessoires. Plastic huisjes en dergelijke gaan vaak langer mee, maar we raden aan om voor natuurlijke accessoires te kiezen. In houten huisjes zitten bijvoorbeeld geen giftige stoffen. Hamster staan erom bekend dat ze graag aan spullen knabbelen, kies daarom voor de leuke en natuurlijke producten. Er zijn online en in dierenwinkels voldoende hamsterkooi accessoires te vinden!

Afwisseling in de kooi is belangrijk

Afwisseling in de kooi is belangrijk. Jouw knaagdiertje zit namelijk een groot deel van de dag in deze ruimte. Ook al zijn ze klein, het zijn intelligente diertjes die graag op onderzoek gaan en hun beweging nodig hebben. Daarom mag een renwiel nooit missen. Doe je deze niet in de hamsterkooi? Dan kan jouw hamster zich niet lekker gaan voelen. Hamsters in het wild rennen in de nacht grote afstanden. Zorg er daarom voor dat jouw hamstertje genoeg kan klimmen en rennen. Een zachte bodem is daarbij ook belangrijk. Mocht jouw maatje van een hoge plek vallen tijdens het onderzoeken, dan komt hij of zij altijd veilig terecht.

Diverse accessoires voor in de kooi

Naast huisjes en renwielen zijn er nog veel meer leuke spullen voor jouw knaagdier te vinden. Denk hierbij aan speelhuisjes met trappetjes en verschillende plateaus in de hoogte. Of wat dacht je van een zachte hangmat of leuke spoetnik voor boven in de hamsterkooi? Ook kun je kiezen voor speciale houten stokken en stenen voor knaagdieren. Dit geeft ze het gevoel dat ze in de natuur rondlopen. Tot slot willen we nog meegeven dat je voor een hamsterkooi moet kiezen waar ze in kunnen graven. Hamster graven van nature graag en ze zitten ook graag ondergronds verstopt. Experimenteer met verschillende soorten bodem, je scheid de verschillende materialen door houten rekjes te plaatsen. Wil je graag meer lezen over huisdieren? Op deze website vind je de leukste artikelen!