Een kattenluik kiezen

Wanneer je een kat thuis hebt zitten kan het zijn dat je een echte binnen kat hebt. Misschien heeft hij of zij wel helemaal geen interesse voor de buitenwereld, of gewoonweg geen zin om naar buiten te gaan. Of wanneer je in een flat woont is de mogelijkheid voor de kat om naar buiten te gaan wat beperkter. Maar het kan ook zo zijn dat je een kat hebt die juist voortdurend naar binnen en naar buiten wil. Een optie is om dan altijd de deur open en dicht te doen voor je kat. Maar het kan zo zijn dat je kat vaker naar binnen of buiten wil dan dat jij thuis bent. Dan kan het een echte aanrader zijn om een kattenluik aan te schaffen. Door het gemak van een kattenluik kan namelijk jouw kat naar buiten of binnen wanneer hij of zij dat zelf wil. Je hoeft hier zelf niet voortdurend voor op te letten of voor thuis te zijn. Je kat kan lekker zijn eigen gang gaan. 

Ongewenst bezoek

Wanneer je op het punt staat om een kattenluik te kiezen is het handig om over een aantal dingen na te denken. Het eerste punt is simpel, je moet zorgen dat jouw kat door het kattenluik past, dus zorgen dat de maat goed is. Daarna moet je kiezen wat voor soort kattenluikje je graag wil hebben. Om te beginnen heb je het klassieke kattenluik. Hiermee kan jouw kat vrij naar binnen en naar buiten lopen. Je kan deze ook gemakkelijk vergrendelen. Het enige nadeel van dit klassieke kattenluik is dat er ook meer katten dan alleen jouw eigen kat mee naar binnen kunnen. Bijvoorbeeld de kat van de buren. Wanneer je deze ongewenste bezoekers liever buiten de deur houdt, is het handig om een kattenluik met chip te nemen. Op dat moment koppel je de chip van jouw kat, of katten aan het systeem van het kattenluik. Deze chip communiceert met het kattenluik en zal alleen opengaan voor jouw kat of katten. 

Ook bij de binnendeuren

De net beschreven kattenluiken zijn om je kat van buiten naar binnen of andersom te laten. Maar je wil soms ook dat je kat van de slaapkamer naar de woonkamer kan lopen zonder jou nodig te hebben. Terwijl je zelf voor de warmte of kou misschien liever die deur gesloten houdt. Hiervoor is gelukkig ook een oplossing, je kan namelijk ook een kattenluik in je binnendeur installeren. Hierdoor kan je kat op zijn gemak door alle binnendeuren in het huis heen, zonder dat jij ze steeds open moet doen. Ideaal dus.