Nooit bezuinigen op je huisdier

Rhodesian ridgeback

Huisdieren zijn onze beste vrienden. We beleven er zoveel plezier aan en brengen ons troost en zingeving in ons leven. We hebben ze graag om ons heen, liefst de hele dag,  en schaffen ze dus graag aan. In economisch krappe tijden moet je wel weten dat je daarmee aan een verantwoordelijke taak begon waar je nooit op mag bezuinigen. Blijf ook dan goed voor je beest zorgen. Je hond is het waard om er goede en veilige hondenspullen voor aan te schaffen. Goed voer, goede verzorging, ook medisch en fijne speeltjes en natuurlijk jouw persoonlijke aandacht waar hij dol op is. Daar kan niets tegenop. Jouw aanhalen en kroelen met je dier is onvervangbaar. 

Veilige plek voor je vee

De eigen wei of ren is de beste plek voor je paard, koe, schaap of kippen. En daar moeten ze ook blijven. Want als ze uitbreken is er paniek en onrust bij de dieren én bij de eigenaar. Voorkom dit met een deugdelijke afrastering. Blijf dit ook controleren en onderhouden. Uitgebroken vee wordt alleen maar schuwer en zijn een nachtmerrie voor de eigenaar. Je dier kan  dan onbedoeld veel schade aanrichten aan andermans eigendommen en zelfs letsel veroorzaken. Schaf de goede spullen aan, monteer het deskundig en pleeg op tijd onderhoud. Voorkomen is beter dan genezen.

Kostbaar voer goed bewaren

Ploegen, egaliseren, zaaien, wieden en oogsten. Het zijn veel handelingen en er zit een heleboel tijd en geld in het winnen van goed veevoer. Als het gras is geoogst en de mais is ingekuild moeten er nog een paar puntjes op de ie. Met goed landbouwplastic het waardevolle voer, waar je de veestapel de winter productief mee door moet, dek je de kuil af. Een verantwoordelijke klus die aandacht en veel inspanning vraagt. Als dit is gebeurd komt de ondernemer de winter goed door en kan de boer rusten en uitzien naar het volgende seizoen.